Google Ads

Home Google Ads

Je hebt een prachtige website of webshop maar de bezoekers die komen maar niet. Met Google Ads, voorheen Google Adwords genoemd, kun je snel en eenvoudig meer bezoekers naar je website trekken. Op deze manier kun je zorgen voor meer online aankopen of aanvragen. Google Ads biedt erg handige mogelijkheden om potentiële klanten naar jouw website te trekken.

Wat is Google Ads precies?

Google Ads is het online advertentieprogramma van Google. Je kunt het vergelijken met een online veilingsysteem. Je kijkt waar de Google gebruikers op zoeken en aan de hand daarvan stel je advertentieteksten op. Zo kun je bieden op zoekwoorden waar de gebruikers op zoeken en wat voor jou relevante zoekwoorden zijn. Als je een zoekterm ziet waar je als organisatie graag op gevonden wilt worden dan kun je daar een bod op uitbrengen. Op deze manier kun je zeer doelgericht adverteren. Je richt je puur en alleen op hetgeen waar jij jouw potentiële klant mee naar jouw website wilt krijgen om op die manier nieuwe leads of verkopen te genereren.

Kosten per klik

Het grote voordeel van Google Ads is dat je pas betaalt wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Dit wordt ook wel het CPC(cost-per-click) model genoemd. Wanneer je adverteert via Google Ads, betaal je dus niet om zichtbaar te zijn maar je gaat pas echt betalen wanneer er op jouw advertentie wordt geklikt. Je kunt zelf een maandelijks budget beschikbaar stellen en zodra deze is behaald dan verdwijnen de advertenties. Op die manier heb je altijd een duidelijk inzicht in de kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Wij kunnen je helpen om een gerichte campagne op te stellen en deze ook te onderhouden om zo een hoog rendement te behalen.

Wat zijn de voordelen van Google Ads?

  • Direct zichtbaar in de Google zoekresultaten
  • Zelf je budget bepalen
  • Het resultaat is direct meetbaar
  • Je betaalt per klik
  • Makkelijk de juiste doelgroep bereiken
  • Zowel vindbaar via desktop en mobiel
  • Snel naamsbekendheid krijgen

Het bekende spreekwoord “elk voordeel heeft z’n nadeel” geldt natuurlijk ook voor Google Ads. Wanneer je budget op is, verschijn je niet meer in de zoekresultaten en daarnaast is Google Ads een zeer complex platform. Wij hebben alle kennis in huis om een succesvolle campagne op te zetten om te zorgen voor veel meer websitebezoekers die overgaan tot een aankoop of aanvraag.

Onze werkwijze

Kennismakingsgesprek

We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken en kennis te maken. Het is altijd prettig voor beide partijen om te weten met wie we samenwerken.

Doelstellingen

Samen bespreken we de doelstellingen en hoe we dit gaan realiseren. Ook worden hierbij de kosten en het advertentiebudget besproken.

Strategie

Na de doelstellingen in kaart te hebben gebracht gaan we de strategie doornemen. Welke middelen gaan we inzetten om het maximale online rendement te behalen.

Zoekwoordonderzoek

We doen een uitgebreid onderzoek naar de meest relevante zoektermen die het best passen bij jouw organisatie.

Opzetten en optimaliseren

Tijd voor actie, we gaan de campagne opzetten en uitwerken. Continu houden we in de gaten hoe het gaat en wat er eventueel verbeterd kan worden.

Rapporteren

Elke maand sturen we een rapportage met daarin de verrichtte werkzaamheden en de resultaten van de campagnes.

Wil je advies ontvangen? Daag ons uit!

Online succes halen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag eens bij je langs om je online kansen te bekijken.