Zoekmachine optimalisatie

Home Zoekmachine optimalisatie

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wist je dat 93% van de internetgebruikers Google als startpagina heeft? Het is dus erg belangrijk om je website te optimaliseren voor de Google zoekresultaten om op die manier meer bezoekers naar je website te krijgen.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is heel simpel gezegd “het optimaliseren van een website om deze hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google”. Een website moet technisch in orde zijn, de juiste content bevatten en niet te vergeten, er moeten relevante backlinks naar je website komen. Dit alles vergt een hoop tijd en kennis. De afkorting van zoekmachine optimalisatie is SEO, dat is afgeleid van de Engelse vertaling “Search Engine Optimization”.

Wat levert zoekmachine optimalisatie op?

Een goede vindbaarheid is in elke branche natuurlijk belangrijk. Van makelaar tot aan een grote webshop. Wanneer je niet gevonden wordt dan loop je een hoop potentiële klanten mis. Hoe meer websitebezoekers, hoe meer klanten zul je allicht denken. Dit is niet helemaal waar. Een website moet uitnodigen tot het plaatsen van een bestelling of het invullen van een contactformulier. Een website moet dus gebruiksvriendelijk zijn zodat dit zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt voor de websitebezoeker. Je hebt tenslotte niks aan een goede vindbaarheid als de bezoekers niet overgaan tot een aankoop of aanvraag. Wanneer de zoekmachine optimalisatie goed is uitgevoerd, krijg je naast veel meer websitebezoekers ook nog eens meer bestellingen of aanvragen.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine optimalisatie?

  • Je website is online beter zichtbaar
  • Geen kosten per click
  • Je investering is duurzaam en gericht op de lange termijn
  • Je andere marketing middelen worden versterkt
  • Het effect van een hoge positie is goed meetbaar

Onze werkwijze

Kennismakingsgesprek

We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken en kennis te maken. Het altijd prettig voor beide partijen om weten met wie we samenwerken.

Keywordonderzoek

Tijdens het keywordonderzoek brengen we alle relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf in kaart. Zo weten we op welke zoekwoorden je al goed vindbaar bent en waar nog veel winst valt te behalen.

Technische optimalisatie

Wij zorgen dat jouw website voldoet aan de technische richtlijnen van Google. Geen te grote afbeeldingen, een snelle website en geen dubbele titels. Dit alles draagt bij aan een betere vindbaarheid en gebruikerservaring van jouw website bezoekers.

Content creatie

Er wordt unieke content op je website geschreven waarin de zoekwoorden op de juiste manier worden verwerkt.

Linkbuilding

Er wordt een backlinkprofiel van jou en jouw concurrenten opgesteld. Zo kunnen we een linkbuilding strategie bedenken waarmee we het gewenste resultaat kunnen behalen.

Rapporteren

Elke maand sturen we een rapportage met daarin de verrichtte werkzaamheden, een uitgebreid positierapport en een overzicht van het gedrag van de websitebezoekers.

Wil je advies ontvangen? Daag ons uit!

Online succes halen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag eens bij je langs om je online kansen te bekijken.